torstai 9. toukokuuta 2013

rakas ruokapäiväkirjani, sivu 3


Pääsin jälkisakkiin! Ylläolevat leipäset ovat hyvä tarina. Ainakin keskinkertainen. Inspiroiduin aiemmin mainitsemistani ruokablogien kuvavirroista ja päätin tehdä avokaadosta, salaatista ja lohesta leipää. En syö leipää suurinpiirtein ikinä, mutta joskus on pakko saada leipää. Ostin siis leipää ja salaattia. Lohta en ostanut, koska se on kallista ja pakastimessa oli seitiä. Avokaadojakaan en ostanut, koska kotona asui jo kolme. Suunnitelmat menivät muuten ihan hyvin, mutta kaikki kolme iloista avokaadoani puskivat sisältä mätää ja hometta. En laittanut niitä ruojia sitten leipään. Vähemmän avokaadoiset avokaadoleivät onnistuivat muuten ihan hyvin!

Meillä on kyllä oikeitakin lautasia.





Olen näitä kirjoitellessani oivaltanut inspiroituvani milloin mistäkin jämistä ja heräteostoksista. Tofusopan syntytarina on vastaava. Ostin tofua joskus jostain luultavasti alesta tarkoituksenani kokeilla sitä johonkin. En kokeillut ennen kuin eräpäivä puksutti niukasti yli ja havahduin viimeiseen tilaisuuteeni. Jälleen kaivoin googleaseen esiin ja etsin toivottomana reseptiä pehmeälle tofulle johonkin muuhun kuin jälkiruokaan.

Löysin muultakin ohjetarjonnaltaan kiinnostavan ruokablogin. Se kehotti ostamaan kyytipojaksi kookosmaitoa ja porkkanaa. Tottelin lähes mukisematta. En jaksanut ostaa chilejä, sillä viimeksi räjäytin ylijäämäpakastetut mikroon, eikä mikro ole vieläkään toipunut siitä. Soppaa tuli iso kattilallinen, josta oon nyt kahteen ateriaan käyttänyt alle puolet. Ei pahan hintainen soppa. Eikä paha soppa.

Mulla on liian pieni leikkuulauta, koska en mahtunut silpomaan tofua kovin tasaiseksi. Pari muutakin hiomakohtaa löytyy, jos toisen kerran pistää keitot tulille. Tää oli ehkä ensimmäinen kerta, kun teen itse jotain muuta keittoa kuin hernistä purkista. Ehkä koitan joskus toistekin. Ennen sitä hankin kyllä purkinavaajan. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun avaan säilykkeen saksilla.




Sarjan iloiseksi lopuksi vielä fithit. Kaikki itseään kunnioittavat kuntoilutypyt ruokamaailmassa tietävät, että täysjyväleipä, banaani. maapähkinävoi ja rusinat ovat hyviä. Luotan massan liikkeisiin. Ehkä se saa asiat taipumaan uusiin totuuksiin.

Kyllä, ihan varmasti on lautasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti