tiistai 7. toukokuuta 2013

rakas ruokapäiväkirjani, sivu 1

Ajattelin, että voisimme puhua ruuasta. Elämäni on ollut ja tulee olemaan vielä monta vuotta tasapainottelua pienen budjetin, mahaystävällisen ruuan ja ruokarakkauteni kanssa. Elämäni suurimpia seikkailuja. Koska en ole julkaissut aikoihin yhtään itselleni rakasta ruokakuvaa, julkaisen niitä nyt läjäpäin! Tai ehkä muutmassa läjässä. Koska inhoan liikoja kuvia liian pienellä sivulla. Koska mulla ei ole hypertietokonetta, joka lataisi kuin unelma. Miu.




Yllä taannoinen halloumisalaatti, josta saatoin ehkä mainita innoissani, kun halloumi oli tarjouksessa Herkussa. Joskus monta viikkoa sitten. Kuva on vanha, ei juusto! Ehdoton vinkki numero 1: KYTTÄÄ TARJOUKSIA. Tää ruokalaji täytti kohtalaisen hyvin kaikki kolme seikkailukohtaa.




Tässä taas maailman jännin juttu kaikille kaltaisilleni namipyllyille. Keksit, jotka valmistuvat minuutissa parissa mikrossa. Jotka rakentuvat banaanista, kaurahiutaleista ja rusinoista. Nää saa myös hyvät kolme pojoo seikkailumitassa. Jos ei ajattele saavansa maailman parhaita chocolate chip cookieita, niin nää on tosi hyviä.

MIKROKEKSIT [n. 8 kpl]

1 banaani
1 cup eli jotain 2-2,5dl kaurahiutaleita
(vähän rusinoi)

Kuori banaani, laita se kulhoon. Mittaa hiutaleet, laita ne samaan kulhoon. Laita X rusinaa samaan kulhoon myös. Mörssää käsin banaani hiutaleiden ja rusinoiden sekaan. Taputtele lautaselle haluamasi kokoisia lättyjä, laita mikroon ensin vaikkapa vajaaksi minuutiksi ja tunnustele välillä lämmön tarvetta. Pehmeiksi ne jäävät väkisin.

Mums. Plussana ne on melkein terveellisiä, eli voi syödä hyvällä mielellä ja mahalla! Inspiraatio täältä.




Loppuun vielä hätäruokien ykkönen. Tomaattikastiketta, soijarouhetta ja makaroonia pitää aina olla kuivakekaapissa. Vihreitä papuja voi säilytellä pakkasessa, eikä raejuustokaan ole kallista. Ja ksädäm! Pikaruoka on lähes valmista. Hyvä pikaruoka.

Näillä eväillä on nyt korkattu toukokuu ja kevät! Olen jo monta vuotta ollut sitä mieltä, että blogit ovat ihmisten tapa muistaa asioita monen vuoden päästä. Ruuat unohtuvat helposti, koska ruoka on arkinen asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti