torstai 6. helmikuuta 2014

hermostuksetta itään

On joko suunnaton kiire tai liian tyhjää aikaa. Tarinat tuntuvat vähäisiltä, vaikka oikeastaan uusia juttuja on kertynyt pino. Joko eivät ole tarpeeksi tärkeitä tai sitten ovat niin tärkeitä, että kunnioitan jutuniskijöiden oikeutta omiin yksityissektoreihinsa. Omat jutut on pääasiassa jo vähintään kerran kuultuja. Tein hienon kuvan yöpöydästä, muttei sitä voinut liittää mukaan mobiililaitteella.

Moni ihminen on päässyt niin lähelle, että pelkään kertovani liikaa vanhoja tarinoita. Kaikki sadat päivittäiset muilta kuullut tarinat häkellyttävät niin, ettei tarinarööri pysy kontrollissa, vaan haluan yrittää antaa edes jotain vastineeksi. Keskiviikon suurin uutinen fennistiyhteisössä oli alkaa tekemään. Kaunista. Ilmiöt ovat ihania. Jäätelön ääressä osa tunnusti vivahde-eron kahden eri infinitiivin välillä.

Söin tänä vuonna Runebergin tortun päivän kunniaksi. Aattona kävin alusvaateostoksilla todistamassa ja puuhailemassa viuhahduksia. Juhlimme Runebergia, toisiamme ja itää karaokessa muutama tunti sitten. Helsingissä ole enää metroasemaa, jolla en olisi ollut minäkin. Asiakkaana. Kaikki asemat Kulosaaren itäpuolella ovat todellisuudessa metpoasemia, koska ne ovat melkein yhtä idässä kuin Moskova, missä metron kohdalla lukee metpo. Latasin puhelimeen kyrillisen kirjaimiston, jotta Instagramiin saatiin lisättyä ersänkielinen aihetunniste. Söin myös falafeleja viehättävässä turkkilaisessa vilkkaan tien vieressä, jotta tiellä kulkevilla ihmisillä olisi hymyjä, joita säikkyä.

Kunnioitus on sittenkin pienempää kuin uhkasin. Tykkään lähiöistä ja tykkään edelleen ihmisistä (viel enemmän ihmisistä). Luonnoskirjaan on ilmestynyt jonkun muun taiteilemia tissipiirroksia. Luulin suurentelevani asioita, kun ne tuntuvat ulos tultuaan valtavilta, mutta oikeastaan olenkin vain pienentänyt niitä hieman mahduttaakseni ne pään arkistoihin. Ei tullut niin kauniita sanoja, etteikö kuva olisi ollut paikallaan ([insert my instagram here]).

Kiinalaisten vuodenvaihteessa taivas täyttyi kimalteesta ja raitiotievaunun roskakorista löytyi käyttämätön ranskanleipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti