keskiviikko 8. tammikuuta 2014

kangerrellen


Kaikki on hieman kankeaa. Ensin luulin sängyn halaavan mua tänäkin aamuna niin tiukasti, ettei mikään ylösnousemusyritys johtaisi haluttuun lopputulokseen ja vaihtuisi yrityksestä merkittömään. Onneksi ymmärsin aamupäivän puolella, että mua odottelee keittiössä kotiin pysyvästi palannut mutteripannu sekä pussissa vähän liian kauan aikaa sitten jauhetut pavut. Nyttemmin kuningatarpuuron ja parin latten jälkeen mietiskelen sängyn kehnoja taitoja takertua.

Laitoin loppiaisen kunniaksi viimeisimmät jouluvalot. Tämä tupa on täydellisen sekaisin, henkisesti ja fyysisesti. Suunnittelin vieväni Itäkeskuksen kimaltelevan valobambin ja tuovani sen parvekkeelle lehmän korvikkeeksi.

Eilisen illan lähitulevaisuusrungossa oli luonnosteltuna kirjoittelua, siivoamista ja yks sateinen pururata. Mutta tiistai-illat ovat äärimmäisen herkkiä yllätyspuheluille, jotka leikiten johtavat Kallioon. Saksassa räkälän käsite on kuulemma kauniimpi kuin täällä. En ole koskaan käynyt Saksassa, mutta uskon nuhjuisuusrajojen olevan siellä korkealla. Eräässä oli kulkukoiria. Vannoin, että jos joskus perustan oman räkäläni, adoptoin sinne kaikki alueen kodittoman kissat, koirat ja kyyhkyset. Drinkkilistalle lisään antihistamiinipaukun. Tässä kaupungissa kävelymatkojen päissä ovat pienet kellarikuppilat, joihin täytyy osata mennä tavallisesta ulko-ovesta, ruotsinlaivaa muistuttavat karaokemaailmat sekä pikkukolot, joista kylähullut patistetaan pois vetoamalla miesten iltaan.

Opin paljon uutta. Lahjoitin pyhien miesten päivästä asti takkini taskussa muhjuuntuneen tulitikkurasian tulta kaipaaville kaduntallaajille. Sitä ennen sytytin niillä kynttilän kellarikuppilassa, jossa oli maailman hienoin joulukuusi ja seinällä palanen metrokarttaa.

Jyväskylä-pöhnä on vielä vahvana korvien välissä. Ei kaipuuta, vaan olopaikan vaihtumisesta häkeltynyttä henkisen maailman tasapainoa. Se näkyy valitettavasti tarinoissakin. Laitoin Turusta mukanani tulleet kameran osaset niin hyvään talteen, että se talsi on nyt hukassa.

Kaikki on todella kankeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti