maanantai 30. syyskuuta 2013

näinä aikoina vihreä päivä herää taas

Ei ole tavatonta, että vuoden tuottoisin kuukausi on syyskuu. Hyvään mittaan ehtineen blogiurani aikana (ihan oikeasti aloin laskea päätyen vuosimäärään kahdeksan, mikä on aika paljon, mikä kertoo aikaisimpien merkintöjen tärkeydestä ja laadusta) syyskuut ovat olleet kokovoittajia vähän kärjistellen aina. Nyt syyskuu on lopuillaan, eikä musta tunnu, että syksyiset pääseikkailut olisi ohi. Tänään kuuntelin YUP:tä ja tunsin olon turvalliseksi. Elämän keskinkertaisuus rakensi taas hymyn poskeen.

"-- aamu tulee niin kuin aamu aina tulee
ja me hukutaan paskaan, hukutaan vaan
vajotaan yksi kerrallaan
naiset ja lapset ensin
horjahdin ja lensin
upottavaan paskaan hukuttavaan livahtivat laulajan jalat
ja pian katoa pää tää

-- aamu tulee niin kuin aamu aina tulee
millainen aamu?
juosten kustu ohut hetki
ja ruokaa tulee kun ruokaa tilaa, vain tarjoilijaa kutsukaa
elämä on opasmatka, ei löytöretki"

Viimeksi valtion punaviinipuodissa asioidessani murtaen suomea puhuva mies kysyi ensin paperit mieheltä, koska ei sanonnan semanttisen historian valossa halunnut toivottaa naista ensimmäiseksi. Olin kai otettu.

Mennyt syyskuu on ollut hyvä, jännittävä ja uusi. Toisaalta se on täyttänyt syyskuun odotukset oikein mallikkaasti. Odotusten luulisi koostuvan ennestään tunnetuista palasista. Odotukset on juuri ne ainoat palat, jotka osaa arvata tai kuvitella. On ollut odotuksia opiskelijaelämästä, isosta kaupungista, uusista ihmisistä, puiden väristä, kaikesta määrittelemättä sen kummemmin odotusten vertikaalista tasoa. Niiden päälle on ladottu uusia palasia ja poistettu huonoja, sillei aivo toimii. Viimeisen päivän kunniaksi yhtä aikaa sekä ylitin omia sosiaalisia kynnyksiäni että olisin halunnut muurata pääni seinään.

Jotkut asiat kuulostavat todella paljon coolimmilta vieraalla kielellä. Kuten adjektiivimääritteelliset substantiivilausekkeet (erikoismaninta värisanoille). Maailmassa kaikenlaisille ilmiöille on annettu nimi. Nimike. Verovirasto kertoi mun saavan perinteistä suomalaista joululahjarahaa tänä vuonna. Ja todellisuudessa heinäkuu voitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti